ShapeMySkills Pvt. Ltd.

Call Us @ +91-9873922226
Email: info@shapemyskills.in

Blog

Top 10 SAP FICO Interview Questions And Answers

SAP FICO Training In Delhi

Guys, are you looking for SAP FICO Interview Questions and Answers? Then you need not worry. Here, in this blog, we discuss the Top 10 SAP FICO Interview Questions and Answers and that will help you to crack the SAP FICO interview.

For Enquiry

    Ques 1: What is SAP FICO?

    Ans 1: SAP is abbreviated as system applications and products in the data processing. SAP is containing various modules and out of all one module is SAP FICO in which FI stands for financial accounting and CO stands for control. These both are used for financial transaction data.

    Ques 2: What are the SAP FICO uses? 

    Ans 2: Basically, The SAP FICO is used for external reporting such as P & L statements and balance sheets. 

    Ques 3: How Does SAP FICO Function?

    Ans 3: SAP FICO functions through combination with other modules such as Sales and Distribution (SD), Material Management (MM), Human resource (HR), etc, and obtains the data. This is made to accounting relevant transactions in LO (Logistics) and post in real time for financial accounting by automatic account determination. This data passes on to control.

    Ques 4: What is the SAP CO Module function?

    Ans 4: With SAP CO Module, all internal reporting purpose is meant. Controlling area is used to refer to the activities of controlling profitability, cost center accounting, profit center accounting, product costing, and many more.

    Ques 5: What does SAP FI Module consist of?

    Ans 5: SAP FI consists of account receivables, accounts payable, asset accounting, bank accounting, General ledger accounting, special purpose ledger, travel management, consolidation, etc.

    Ques 6: What is the use to get training with SAP FICO?

    Ans 6:  SAP FICO Online Training is permitted to coordinate, unify, and expand the business further. It will permit you to have experience on a knowledgeable level.

    Ques 7: What are the SAP CO Sub-modules?

    Ans 7: There are 6 sub-modules of SAP CO that are internal orders, profit center accounting, cost element accounting, product cost accounting, profitability analysis, and cost center accounting.

    Ques 8: What is Managerial Accounting? 

    Ans 8: Managerial accounting refers to controlling in SAP. This module will facilitate the user for getting the report on profit center, cost center, profitability, etc. 

    Ques 9: How is the SAP FICO beneficial to the company?

    Ans 9: SAP FICO training is not only giving benefit to employees but it also results in raising the work efficiency thereby enhancing the company.

    Ques 10: What is the Difference between SAP CO and SAP FI Module?

    Ans 10: SAP CO module is more concerned with internal users and on the other hand, SAP FI is an imperative core module. 

    Guys, this is all about Top 10 SAP FICO Interview Questions and Answers. People who have not yet get SAP FICO Training In Noida or SAP FICO Training In Delhi can give preference to the institute i.e. ShapeMySkills Pvt Ltd, the best training institute for SAP.

       
    Call Now Button